Neispunjeno

Subvencije komunalnih troškova za penzionere i boračku populaciju

Opštine: Banja Luka

Znamo da se teško živi i nećemo reći da ćete imati 13. penziju, ali ćete imati niže cijene komunalnih usluga i subvencije, jer mi vodimo tu politiku.

Obrazloženje

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović obećao je subvencije za isplatu komunalnih troškova i drugim kategorijama socijalno ugroženih građana/ki, poput onih, koji imaju niska primanja, porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide i borce.

“Subvencijama komunalnih naknada i troškova moramo da očuvamo standard socijalno ugroženih građana. Tražićemo načine da kompenzujemo troškove preduzećima koja se bave pružanjem komunalnih usluga i da teret tih troškova ponese i budžet grada, a ne samo budžeti naših građana.”

Moje novosti, 20.09.2012.

Gavranović se sa penzionerima sastao u februaru 2013. godine, kada je dogovoreno subvencioniranje troškova za grijanje. Odluka o odobravanju sredstava na ime subvencije grijanja penzionerima grada Banja Luka  usvojena je iste godine. Ostali komunalni troškovi nisu subvencionirani.

Sa druge strane, grad je u 2015. godini odobrio poskupljenje vode i kanalizacije za 10 odsto, te usluga prikupljanja i odvoza otpada iz domaćinstva za 20 odsto.

Izvor: Moje novosti, 11.09.2012.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!