Ispunjeno većim dijelom

Subvencija ugroženim licima za komunalne usluge

Opštine: Centar Sarajevo

Kroz projekte socijalne pomoći pojedincima, Općina Centar svake godine u svom Budžetu izdvaja određena sredstva.

Obrazloženje

Tokom mandata načelnika općine zabilježene su određene aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Kroz projekte socijalne pomoći pojedincima, Općina Centar svake godine u svom Budžetu izdvaja sredstva. U 2017. godini u ovu namjenu je izvršeno 807.694 KM, u 2018. godini 836.712 KM, u 2018. godini, u Budžetu Općine Centar za 2019. godinu u ovu svrhu je planirano 880.000 KM, a 899.000 KM u 2020. godini. U okvru ovih davanja nalaze i stavka Urgentne socijalne pomoći, poput jednokratne novčane pomoći u iznosu do 700 KM za nužne troškove života u skladu sa Pravilnikom Općinskog Načelnika.

Općina Centar daje podršku i u radu Udruženja penzionera Općine Centar putem kojeg vrši i subvencioniranje penzionera u stanju socijalne potrebe za nabavku lijekova, ali i kroz projekte koje zajednički realiziraju Općina i Udruženje penzionera.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!