Započeto

Stvoriti penzionerima uslove za aktivan i kvalitetan život

Opštine: Banovići

Stvoriti penzionerima uslove za aktivan i kvalitetan život.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni Program – Lokalni Izbori 2020 OO SDA Banovići

U maju 2022. godine općinski načelnik upriličio je prijem za predstavnike Udruženja penzionera-umirovljenika općine Banovići. Govorilo se o stanju u Udruženju, njegovom radu, dosadašnja suradnja sa Općinom i mogućnosti proširenja te suradnje. Predstavnici Udruženja su tom prilikom upoznali načelnika sa svojim radom, sa planiranim aktivnostima, ali i problemima sa kojima se susreću.

Načelnik je tada obećao da će općina Banovići u ovoj godini pomoći rad Udruženja sa 10 hiljada konvertibilnih maraka. Ta pomoć će se iskoristiti za nabavku socijalnih paketa za najugroženije članove Udruženja. Također, Općina će biti pokrovitelj obilježavanja 25. oktobra – Dana penzionera FBiH, odnosno svečane sjednice Skupštine, a radit će se i na tome da se od naredne godine Udruženje penzionera-umirovljenika općine Banovići pozicionira u budžetu Općine.

Kako je početkom augusta 2022. godine saopćeno iz Općine Banovići, penzioneri sa najnižim penzijama, a koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, dobit će jednokratnu novčanu pomoć Općine Banovići.

U septembru 2022. godine načelnik Bego Gutić potpisao je Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći socijalno ugroženim penzionerima na području općine Banovići. Za ovu namjenu Općina je osigurala neophodna finansijska sredstva, predstavnici Udruženja sačinili spisak osoba kojima će se pomoć dodijeliti, a isplatu će vršiti Centar za socijalni rad.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!