Ispunjeno većim dijelom

Stvaranje uslova za povećanje zaposlenosti

Opštine: Tuzla

Tako da je meni najvažnije to povećanje stope zaposlenosti, a mi stvaramo uvjete.

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 obećanje je ispunjeno u mjeri koja je značajna za njegove ciljeve.

Izvor: Jasmin Imamović za Tuzlanski.ba

Gradska uprava Tuzle je u mandatu 2016. – 2020. pokrenula više projekata kojima je cilj zapošljavanje, među kojima su  “Zapošljavanje i nova radna mjesta”, “Siguran start”, “Zapošljavanje ranjivih kategorija”,  “Stipendiranje učenika za deficitarna zanimanja”.

“Projekat zapošljavanja mladih” (YEP) usmjeren je na nezaposlene osobe iz Tuzle, koje imaju ideju da pokrenu vlastiti posao, mlade osobe, žene, kao i organizacije koje djeluju u oblasti socijalnog poduzetništva. U projektu je učestvovalo 30 korisnika, koji su imali mogućnost da prođu kroz kvalitetan i sadržajan proces obuke i razvijanja vlastitih poslovnih vještina.

U decembru 2017. godine otvoren je Ured za poduzetnike u prostorijama Gradske uprave Tuzla, s ciljem pružanja stručne podrške poduzetnicima u brojnim segmentima poslovanja.

Nastavak realizacije Projekta izgradnje Poslovne zone Kreka-sjever-I faza. Izgradnja Poslovne zone Kreka-sjever ima za cilj unapređenje poslovnog ambijenta u Tuzli i pokretanje novih investicija u realnom sektoru, što će rezultirati stvaranjem novih radnih mjesta. 

S obzirom na površinu parcela za koje su danas potpisani ugovori o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Tuzle, poslovni subjekti – nosioci prava građenja u obavezi su da otvore minimalno 135 radnih mjesta.

Business Magazine, 28. februar 2020.

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, broj registrovanih poslovnih subjekata je rastao svake godine trajanja mandata.

GodinaBroj registrovanih
poslovnih subjekata
20169202
20179299
20189460
20199588

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!