Djelimično ispunjeno

Stvaranje pravnih, organizacionih i stimulativnih mjera za ulagače u realnu proizvodnju i zapošljavanje

Partije: DNS | Oblasti: Ekonomija

DNS daje punu podršku preduzetništvu i energično zahtijeva:- rad institucija za promociju investicija i traženje programa i sredstava za razvoj i zapošljavanje; /Zapošljavanje, ekonomija i investicije moraju da budu prvenstvenaobaveza djelovanja naše Stranke. Neophodno je, u tom cilju, budžete, fondove,bankarska i druga sredstva na svim nivoima, učiniti stabilnijim i usmjeriti ih u razvojne i socijalne komponente. To može da se postigne domaćinskim poslovanjem, tj. raspolaganjem sredstvima, raznim uštedama, smanjenjem kriminala i korupcije i većim radom, redom i odgovornošću. U tom cilju, potrebno je preduzimati sljedeće aktivnosti:stvoriti pravne, organizacione i stimulativne mjere za ulagače u realnu proizvodnju i zapošljavanje

Vlada Republike Srpske utvrdila je na sjednici 20.11.2015. godine Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Republici Srpskoj. Predloženim Nacrtom zakona vrše se tehničke ispravke važećeg Zakona, a radi efikasnije primjene i komunikacije između institucija koje su nadležne za primjenu ovog zakona, zatim efikasniji i jeftiniji postupak likvidacije poslovnih subjekata po službenoj dužnosti koji nisu uskladili svoju pravnu formu sa zakonom o privrednim društvima na način da se rješenje o pokretanju ovog postupka ne objavljuje u “Službenom glasniku Republike Srpske” već samo na oglasnoj tabli i internet stranici APIF-a, a na taj način izbjegavaju troškovi objave.Predloženim izmjenama i dopunama Zakona vrši se usklađivanje ovog zakona sa Zakonom o elektronskom postpisu Republike Srpske i Zakonom o elektronskom dokumentu Republike Srpske, na način da se alternativno propisuje i upotreba elektronskog potpisa pored naziva i pečata nadležnog registarskog suda, prilikom donošenja rješenja o upisu u registar.Vlada Republike Srpske prihvatila je na 28. sjednici održanoj 02.07.2015. godine Informaciju o realizaciji aktivnosti reforme registracije poslovanja u Republici Srpskoj.Na sjednici su zaduženi direktni učesnici jedinstvenog informacionog sistema za registraciju poslovnih subjekata (APIF, nadležni registracioni sudovi i Poreska uprava Republike Srpske) za finalizaciju aktivnosti u vezi njegovog nesmetanog funkcionisanja u praksi.Zadužen je APIF, da u saradnji sa Ministarstvom finansija, izvrši svoje finalno reorganizovanje u cilju prilagođavanja potrebama jednošalterskog sistema registracije poslovnih subjekata, uzimajući u obzir dostupne preporuke i iskustva iz prakse. Zaduženo je i Ministarstvo pravde da u saradnji sa nadležnim registracionim sudovima dogovori plan aktivnosti vezanih za elektronsku digitalizaciju sudske registracione arhive.Inače firma se u RS može registrovati na jednom šalteru, a prosjećno vrijeme registracije je 37 dana.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!