Započeto

Strateški ciljevi za efikasnije ostvarivanje ciljeva vizije i misije sektora turizma

Partije: SDP BiH | Oblasti: Ekonomija

Sljedeća četiri strateška cilja su identifikovana, koji će zajedno sa prioritetima i mjerama pomoći i služiti kao smjernice državnim, entitetskim, kantonalnim i lokalnim vlastima i zainteresiranim akterima, za efikasnije ostvarivanje ciljeva vizije i misije sektora turizma:

Cilj 1. Transformacija turističkih destinacija i razvoja turističkih proizvoda;

Cilj 2. Transformacija destinacijskog marketinga;

Cilj 3. Razvoj kvalitetnih ljudskih resursa;

Cilj 4. Unapređenje poticajnog okruženja za održivi rast.

Izvor: Izborni program SDP BiH

Vlada FBiH se na sjednici održanoj 14.6.2023. godine upoznala sa informacijom Federalnog ministarstva okoliša i turizma o usvajanju Nacrta strategije razvoja turizma Federacije BiH, te zadužila Generalni sekretarijat Vlade FBiH da Nacrt strategije dostavi Parlamentu FBiH, na razmatranje i usvajanje. Iz Ministarstva okoliša i turizma FBiH za Istinomjer su naveli da je Strategije razvoja turizma Federacije BiH 2022-2027 upućena u parlamentarnu proceduru.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!