Započeto

Stimulisanje zapošljavanja boračke populacije

Partije: SDP BiH | Oblasti: Socijalna politika

Posebno će se voditi briga o omogućenju radne aktivacije boračke populacije, koja se sve teže zapošljava, kako zbog ukupnih ekonomskih okolnosti, tako i zbog dobne strukture boračke populacije koja se tretira kao neperspektivna pri uposlenju u privatnom i javnom sektoru.

Izvor: Izborni program SDP BiH

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić posjetio je VI. Sajam braniteljskog poduzetništva u Mostaru, u junu 2023. godine. U okviru sajma predstavljen je i Strateški plan braniteljskog poduzetništva kao dokument koji će značajno doprinijeti razvoju braniteljskog poduzetništva i integraciji branitelja u društvu.

Ministar je rekao kako su ciljevi projekta boračkog zadrugarstva prilika da se istaknu rezultati ostvareni na polju radnog angažiranja branitelja i članova njihovih porodica.

“Riječ je o uspješnom projektu za budućnost koji broji više od 77 zadruga. Promovisanje radnog angažiranja branitelja kroz primjer socijalne uključenosti i afirmacije dobra su prilika za upoznavanje radničkog potencijala braniteljske populacije, njihovog poslovnog predstavljanja i umrežavanja. Važno je da se iz godine u godinu intenzivnije radi na ovom braniteljskom poduzetništvu. Poboljšanje života branitelja i njihova konkurentnost na tržištu je posao ne samo njih samih nego i institucija i udruga koje oko sebe okupljaju branitelje, njihove poslove i porodice.”, poručio je.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!