Započeto

Stimuliranje plasteničke i druge proizvodnje hrane

Opštine: Travnik

Pored organizirane poljoprivredne proizvodnje stimulirati plasteničku i drugu proizvodnju hrane u svakom domaćinstvu koje ima potrebne uvjete, a u cilju postizanja samoodrživosti proizvodnje hrane i slučaju globalnih poremećaja.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

U sklopu monitoringa Projekta GFM BOS 2104 / BOS 2002/ BOS 1704 2.12.2021. godine održan je sastanak između načelnika Općine Travnik Kenana Dautovića te predstavnika njemačke humanitarne organizacije ASB (Arbeiter-Samariter-Bund) na čelu sa direktorom Elmirom Bojandžićem i koordinatorom ASB-a za Zapadni Balkan, Savom Pantelićem. Na sastanku se razgovaralo o procesu implementacije Projekta i o prijedlozima projekata za 2022. godinu. 

Nakon sastanka predstavnici ASB-a posjetili su korisnike kojima su, u sklopu projekta, donirani plastenici.

Sredinom maja 2021. godine, potpisan je sporazum sa Njemačkom nevladinom organizacijom „Arbeiter-Samariter-Bund”  o sufinansiranju projekta „Socijalno-ekonomska podrška izuzetno ranjivim porodicama i lokalnim pružaocima socijalnih usluga u 16 zajednica u Bosni i Hercegovini“. 

Navedeni projekat podrazumijeva sufinansiranje donacije 12 plastenika za socio-ekonomski ugrožene porodice i 2 plastenika za kolektivne korisnike u lokalnoj zajednici Travnik. Učešće Općine Travnik u finansiranju projekta je 11.200,00 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!