U progresu

Stavljanje u upotrebu sportske dvorane

Opštine: Gračanica

Dvorana konačno u upotrebi (obezbijeđena sredstva).

Obrazloženje

U toku prve godine mandata Gradske uprave Gračanice učinjene su značajne aktivnosti u cilju realizacije datog obećanja.

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

“Nakon što su okončane tenderske procedure, potpisani su ugovori za završne radove na Sportskoj dvorani ‘Bazen'”, saopšteno je 17.9.2021. godine na zvaničnoj stranici Grada Gračanice, te također podijeljena informacija da su izvođači uvedeni u posao i da se kreće sa radovima koji podrazumijevaju izvođenje građevinsko-zanatskih radova, izvođenje građevinskih radova na ulaznom platou, kao i hidro i elektroinstalacije.

Foto: Grad Gračanica

Ponovljen je postupak javne nabavke za ugradnju mašinskih instalacija. Za izvođenje građevinsko-zanatskih radova izabrana je firma „Džena“ doo Gradačac a vrijednost radova je 931.252,02 KM,  građevinske radove na ulaznom platou će vršiti firma Roading doo Gračanica – vrijednost 489.050,16 KM. Za hidroinstalacije je izdvojeno 164.704,66 KM, radove izvodi Baumax Srebrenik. Elektroinstalacije uključujući i vanjsku rasvjetu izvodi gračanička firma Klaus Lehmann a vrijednost radova je 466.830 KM.

Grad Gračanica, 17.9.2021.

Da bi dvorana “Bazen” tokom naredne, 2022. godine, trebala biti konačno završena i predata na korištenje učenicima/ama, građanima/kama i sportistima/kinjama, početkom decembra 2021. godine potvrdio je i gradonačelnik Gračanice Nusret Helić: 

Mi smo ove godine zaista odlučili da damo maksimum. Izdvojili smo zaista gotovo dva i pol miliona maraka i radovi su uveliko u toku. Dakle želimo da do kraja godine većinu uradimo i vjerujemo da će to tako i biti i želimo i spremamo se da u sljedećoj godini tu salu stavimo u upotrebu.

Nusret Helić, 9.12.2021. 

Kako je tom prilikom u videoprilogu potvrđeno, vanjski radovi su skoro urađeni, postavljene su toplotna izolacija i fasada, a u toku je i izgradnja prilaznog platoa, dok se istovremeno radi i na unutrašnjem opremanju dvorane. 

“Spremni smo uraditi sve da stvorimo uslove i da to održavanje prolazi kako treba i da Gračanica sljedeće godine ima jednu zaista lijepu sportsku dvoranu, prije svega, koja će biti u funkciji naše djece, naših srednjoškolaca”, dodao je gradonačelnik Helić, uz napomenu da će gračanički sportaši dobiti veleljepni kapacitet za igranje utakmica najvišeg ranga, koje će moći pratiti hiljade gledatelja/ki, a Gračanica će dobiti vrhunski prostor za predstavljanje privrednih potencijala na različitim sajamskim aktivnostima.  

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!