U progresu

Stavljanje u funkciju komunalnih redara

Opštine: Travnik

Najsnažniji iskorak napravit ćemo u stvaranju adekvatne turističke infrastrukture koji, između ostalog, obuhvata: Stavljanjem u funkciju komunalnih redara osigurati poštivanje Zakona o javnom redu i normativnih akata vezanih za turističku djelatnost.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su značajne aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Iz Općine Travnik su u novembru 2021. godine obavijestili građane da su, u okviru Službe za zajedničke i komunalne poslove, sa radom otpočeli komunalni redari, čija je svrha unapređenje komunalne oblasti i to pojačanom kontrolom poštivanja propisa koji se odnose na: uređenje naselja, održavanje čistoće javnih površina, korištenje javnih površina, sakupljanje i odvoz komunalnog otpada, održavanje javne rasvjete, uklanjanje snijega i leda sa javnih površina i kontrolu drugih propisa iz komunalne oblasti.

U januaru 2022. godine, iz Općine su istakli da su komunalni redari “osigurali punu saradnju sa velikim brojem građana koji su u njima prepoznali partnere”, te da se “svakodnevno povećava broj odgovornih građana koji ukazuju na probleme u komunalnoj oblasti, ali i na neodgovorno ponašanje pojedinica, posebno kada su u pitanju odlaganje otpada, nelegalno zauzimanje javnih površina kao i nelegalni  priključci na javnu rasvjetu”.

Iz Općine Travnik su za Istinomjer 5. maja 2023. godine naveli da su tokom ove godine uposlena još dva komunalna rudara.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!