Nije započeto

Standardizacija visokog obrazovanja

Partije: SDP | Oblasti: Obrazovanje

Unaprijeđenje Okvirnog zakona o visokom obrazovanju sa ciljem standardizacije visokog obrazovanja.

Izvor: Izborni program SDP BiH

Na 2. sjednici održanoj 9.2.2023. godine Vijeće ministara BiH zadužilo je Ministarstvo civilnih poslova da pokrene proceduru izbora članova Upravnog odbora Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja (CIP) u skladu sa Zakonom o ministarskim imenovanjima, imenovanjima Vijeća ministara i drugim imenovanjima BiH i Statutom CIP-a.

Na sjednici Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta, održanoj 12.4.2023. godine, data je saglasnost na dokument “Preporuke za regulisanje postupka akreditacije visokoškolskih ustanova i studijskih programa 1. i 2. ciklusa studija u Bosni i Hercegovini”.

Na 26. sjednici, VM BiH usvojilo je Izvještaj Ministarstva civilnih poslova o provedenom postupku Javnog oglasa za izbor i imenovanje pet članova Upravnog odbora (UO) Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja (CIP).

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!