Neispunjeno

Srednja strukovna škola

Opštine: Široki Brijeg

Objekt Srednje strukovne škole.

Izvor: Predizborni program HDZ-a BiH za Široki Brijeg

Iako je, prema riječima Gradske uprave Širokog Brijega “u tijeku izrada Detaljnog plana prostora „Duhanska stanica“ prema kojem se predviđa nova zgrada Srednje strukovne škole”, drugih aktivnosti kada je u pitanju izgradnja objekta Srednje strukovne škole nije bilo tokom ovog mandatnog perioda.

Tokom 2017. godine javnosti je saopćeno da je “u tijeku prva faza izrade Plana – Urbanističke osnove kroz koju se izrađuje plan korištenja prostora u pogledu rekonstrukcije postojećih objekata u objekte javne namjene” među kojima je i pomenuta Srednja strukovna škola.

U sklopu izrade Detaljnog plana uređenja gradskog područja “Duhanska stanica” u tijeku je prva faza izrade Plana – Urbanističke osnove kroz koju se izrađuje plan korištenja ovog vrijednog prostora u pogledu rekonstrukcije postojećih objekata u objekte javne namjene, a kao što su: srednja strukovna škola, kulturni centar, novi gradski trg sa javnom pozornicom, izgradnja parkovnih i parkirnih površina i drugih javnih sadržaja. Uskoro bi se i ova faza trebala završiti i na taj način će se precizirati detaljno korištenje uistinu vrijednog prostora. Sljedeći korak je pronalazak financijskih sredstava, bilo da su to vlastita sredstva iz proračuna, grant sredstva ili kreditna.

Miro Kraljević, 9. avgust 2017.

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega, održanoj 4. 12. 2018. godine, jednoglasno je usvojena Odluka o usvajanju Urbanističke osnove Detaljnog plana uređenja gradskog područja ”Duhanska stanica Široki Brijeg”. Odluku je obrazložio pomoćnik gradonačelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Borislav Zovko te istakao da “to znači da je Grad napravio prvi korak ka rješavanju problema, a sada će krenuti izrada detaljnog plana ”Duhanske stanice” kako bi se u sljedećim godinama moglo krenuti s rušenjem i obnavljanjem napuštenih zgrada”.

U septembru 2020. godine iz Gradske uprave Širokog Brijega istakli su da je “u tijeku izrada Detaljnog plana prostora „Duhanska stanica“ prema kojem se predviđa nova zgrada Srednje strukovne škole”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!