Ispunjeno većim dijelom

Sprečavanje privatizacije

Opštine: Tuzla

(…)Prvo sačuvati imovinu građana.(…)

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 obećanje je ispunjeno u mjeri koja je značajna za njegove ciljeve.

Izvor: Jasmin Imamović za Tuzlanski.ba

Grad Tuzla je poduzeo sve aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi spriječio privatizaciju javne imovine i javnih preduzeća.

Aktivnosti Grada Tuzle na poništenju nezakonite privatizacije dijela državnog kapitala u javnim komunalnim preduzećima čiji je osnivač i vlasnik Grad Tuzla, nakon dugogodišnje borbe na poništenju nezakonite privatizacije, Agencija za reviziju privatizacije u Federaciji Bosne i Hercegovine izvršila reviziju postupka privatizacije dijela državnog kapitala u JKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Tuzla, prilikom koje revizije je utvrđeno da je postupak privatizacije proveden suprotno važećim propisima.

Grad Tuzla je kontinuiranim angažmanom poništio nelegalnu privatizaciju javnih dobara u Tuzli, čime su osigurane kvalitetne i svima dostupne javne usluge građanima Tuzle. U ovim preduzećima i ustanovama zaposleno je preko 2.000 osoba, te je ostvarena ekonomska stabilnost komunalnog sektora u Tuzli.

Informaciji o provođenju politike jedinice lokalne samouprave i aktivnostima gradonačelnika Grada Tuzla 2019

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!