Ispunjeno manjim dijelom

Sportski tereni i igrališta

Opštine: Banja Luka

Kao posebno značajne projekte ističem:
9. Izgradnju sportskih terena po mjesnim zajednicama (5 fudbalskih terena sa vještačkom travom, više igrališta za druge sportove i dječijih igrališta).

Obrazloženje

U Izvještaju Centra civilnih inicijativa o ispunjenosti predizbornih obećanja na lokalnom nivou u prvoj godini mandata navodi se:

“Do sredine novembra 2013. godine, završeno je šest igrališta ukupne vrijednosti oko 280.000 KM, od čega je 43.000 KM donatorskih sredstava. U gradu trenutno postoje 64 dječija igrališta. U nastavku pregled novih igrališta koja su otvorena u gradu. X 18 Mališani u vrtidu „Neven“ u naselju Obilidevo su 17. oktobra dobili novo igralište koje je finansirala „Rajfajzen banka“ u iznosu od 23.000 KM. U naselju Kočidev vijenac, u Ulici Đure Đakovida, su 9. oktobra otvorena tri dječija igrališta. Dva igrališta namijenjena su za mališane do šest godina, dok je jedno igralište predviđeno za djecu uzrasta od šest do dvanaest godina. Grad je izdvojio 167.000 KM. U naselju Sime Matavulja, 26. septembra, otvoreno je novo sportsko igralište. Za izgradnju i opremanje ovog igrališta Grad je izdvojio 71.000 KM. Naselje Borik je 23. septembra dobilo savremeno dječije igralište. Kompanija „Dukat mljekare BiH“ iz Gradačca je donirala sprave za igru, koje su postavljene u Ulici Uroša Predića.”

Nakon ovog perioda, prema izvještajima o radu gradonačelnika i gradske uprave, izgrađeno je još i igralište u Kordunaškoj ulici (2014). Osim izrade planske dokumentacije, nije bilo aktivnosti na izgradnji fudbalskih terena.

Izvor: Program “Banja Luka najbolje zna“

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!