Ispunjeno većim dijelom

Sportski klubovi

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Pomagat ćemo rad sportskih klubova.

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 obećanje je ispunjeno u mjeri koja je značajna za njegove ciljeve.

Izvor: Izborni program SDA Novi Grad Sarajevo za Općinske izbore 2016. godine

U sklopu manifestacije “Novogradski dani 2017” Općina Novi Grad Sarajevo organizovala je brojne sportske turnire koji su pružili priliku mladim sportistima iz različitih sportskih kategorija da pokažu svoja znanja i vještine. 

Takmičenja koja održana su: Taekwondo takmičenje u OŠ “Sokolje”, Malonogometni memorijalni turnir “Smail Šikalo”, Turnir u stonom tenisu, “Turnir prijateljstva” u rukometu, Nogometni turnir za djecu, Međunarodni odbojkaški turnir mladosti i prijateljstva, Turnir u odbojci na pijesku, Turnir u mini basketu za učenike osnovnih škola, te nogometni turnir “Palčić – kup mladih nada”.

U sklopu iste manifestacije 2018. godine održani su balkansko prvenstvo u kickboxu, “Bambino kul 2018” u plivanju, turnir u odbojci na pijesku, Internacionalni festival karatea, Festival košarke, Memorijalni fudbalski turnir, te Omladinski bokserski turnir

Također, 2019. godine Općina je nastavila sa podrškom sportskim turnirima i to: Četvrti atletski miting, “Bambino kup 2019”, turnir u košarci, “Briješće 2019” rukometni turnir, mini liga u odbojci za žene, turnir u odbojci na pijesku, Taekwondo turnir, međunarodni fudbalski turnir “Igraj fudbal, živi život”, Memorijalni turnir u malom nogometu “Smail Šikalo”, Omladinski bokser turnier te , Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci.

Osim turnira u sklopu projekta “Novogradski dani”, Općina Novi Grad Sarajevo u sradnji sa Udruženjem za unapređenje obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju organizovala je biciklističku trku “Vozim za nekoga sa autizmom”. Pored toga, Općina je pobjednicima turnira “Golbal” uručila simbolične poklone.

U Budžetu za 2020. godinu Općina Novi Grad Sarajevo izdvojila je 350.000,00 KM za pomoć sportskim klubovima. U avgustu 2020. godine otvoren je i Javni poziv u cilju ostvarivanja finansijske podrške za tekuću budžetsku godinu sportskim klubovima i udruženjima sa sjedištem na području Općine Novi Grad Sarajevo koji su upisani u Registar sportskih klubova/društava na području Općine Novi Grad Sarajevo.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!