Neutemeljeno

Spajanje gradskih javnih ustanova po principu srodnih djelatnosti

Opštine: Bihać

Spojiti gradske javne ustanove po principu srodne djelatnosti Moguće je i potrebno racionalno ujediniti javne ustanove kojima je Grad Bihać osnivač a koje se bave kulturom (npr. Gradska galerija i Kulturni centar), zatim sportom, turizmom itd.

Obrazloženje

Prema informaciji koja je stigla od Gradske uprave Bihaća, ovo obećanje je u nadležnosti Gradskog vijeća.

Izvor: Izborni program Građanskog saveza Bihać

Prema informaciji koju smo primili od Gradske uprave Bihaća, ovo obećanje je u nadležnosti Gradskog vijeća.

Ova Odluka je u isključivoj nadležnosti Gradskog vijeća kao osnivača JU i JP. 2018. godine Gradonačelnik je kao prvi korak u realizaciji ove odluke Gradskom vijeću predložio Odluku o namjeri spajanja JU Gradaska galerija i JU Kulturni centar ali u gradskom vijeću nije bilo političke volje za takav proces koji je zaustavljen. Stranka Građanski savez (sadašnji PoMAK) u tom momentu brojao je 5 vijećnika u Gradskom vijeću, te nije parlamentarne bilo većine za usvajanje takve Odluke.

Gradska uprava Bihać, 14. septembar 2020.

Prijedlog odluke upućen Gradskom vijeću. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!