Ispunjeno

Socijalna karta stanovništva

Opštine: Istočno Novo Sarajevo

Prije toga nam treba socijalna karta stanovništva da bi na bazi nje definisali potrebe korisnika i što boje planirali budžetska sredstva.

Obrazloženje

Opština Istočno Novo Sarajevo donijela je u decembru 2015. godine Program socijalne zaštite opštine Istočno Novo Sarajevo za period od 2015. do 2018. godine.

Program socijalne zaštite opštine Istočno Novo Sarajevo predstavlja razvojni i strateški dokument koji ima za cilj da doprinese razvoju usluga socijalne zaštite, obzirom na porast broja stanovnika koji su u stanju socijalne potrebe.

Kako je navedeno u program, prikupljanje relevantnih podataka bio je jedan od ključnih koraka u procesu izrade Programa sa Akcionim planom. Podaci koji su se prikupljali bili su podijeljeni u 4 kategorije: 1) geografski, demografski podaci i lokalne prilike; 2) podaci o obrazovnim i sportskim ustanovama na teritoriji Opštine; 3) podaci o trenutnom stanju u sektoru socijalne zaštite; 4) podaci o potrebama socijalno ugroženih kategorija; 5) aktuelni materijalno-tehnički i kadrovski kapaciteti za pružanje usluga u Centru za socijalni rad; 6) pomažuće ustanove i (ne)postojanje aktivnih NVO koji su bliski socijalnoj problematici.

Izvor: Izbori 2012 - Debata RTV IS

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!