Ispunjeno manjim dijelom

Smanjenje poreza i doprinosa na lična primanja

Partije: DNS | Oblasti: Ekonomija

Smanjenje poreza i doprinosa na lična primanja povećalo bi plate i broj zaposlenih i pospješilo rast tražnje, a time i proizvodnje. Istovremeno, i time bi se suzbila siva ekonomija i rad na crno.

Vlada Republike Srpske utvrdila je na prvoj posebnoj sjednici 21.02.2015. godine Nacrt zakona o izmjeni i dopunama zakona o doprinosima. Razlozi za donošenje ovog zakona, kako obrazlažu iz Vlade RS, sadržani su u potrebi smanjenja poreskog opterećenja za uplatioce doprinosa, koje ima za cilj postizanje planiranog privrednog rasta, povećanje zaposlenosti i ekonomskog razvoja. Suštinska izmjena koja je sadržana u predloženom Nacrtu zakona odnosi se smanjenje ukupne stope doprinosa za 1,4%. . Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima usvojen je u NSRS krajem 2015. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!