Ispunjeno

Škola u Rasavcima

Opštine: Prijedor

Svjesni smo i toga da ima jedan veliki problem koji nismo uspjeli završiti, a to je problem neriješene škole ovdje i njene rekonstrukcije. Vi morate znati da to nije u nadležnosti opštine ali iako smo mi kandidovali projekat rekonstrukcije škola na više adresa, to se do sada nažalost nije desilo, što nam je jako žao. Ali vam obećavamo, iduće godine, bez obzira što to nije obaveza opštine Prijedor, ako ne urade oni koji su nadležni, rekonstruisaćemo tu školu mi iz grada Prijedora.

Obrazloženje

Škola u Rasavcima otvorena je za đake 1. septembra 2020. godine.

Izvor: Predizborni skup u Rasavcima, 08.08.2016.

Neuslovna škola u Rasavcima predstavljala je problem godinama. Roditelji djece koja pohađaju ovu školu više puta su zahtjevali njenu rekonstrukciju ili izgradnju nove škole, navodeći da postojeći objekat zbog dotrajalosti nije bezbjedan za djecu.

U avgustu 2017. godine, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, Dane Malešević, posjetio je obrazovne ustanove u Prijedoru i tom prilikom najavio da će se rekonstrukcija škole izvršiti 2018. godine. Radovi u Rasavcima na rekonstrukciji, dogradnji i adaptaciji područne škole koja pripada Osnovnoj školi “Dositej Obradović” Prijedor počeli su 14. augusta 2018.

Resorno ministarstvo i Vlada obezbijedili su 300.000 KM za ovaj projekat. Rok za završetak radova bio je 120 dana, a do kašnjenja je došlo zato što projektom nije bila planirana zamjena stropova budući da su napravljeni od izuzetno kvalitetnih hrastovih greda, ali su roditelji protestovali insistirajući da budu zamijenjeni.

Nastavak rekonstrukcije područne osnovne škole u selu Rasavci počeo je 2019. godine, a procijenjena vrijednost radova je oko 200.000 KM. Izvođač je bio izabran otvorenim postupkom javnih nabavki, rok za izvođenje radova bio je 150 dana, a rok za prijem ponuda 15. novembar.

Nakon što je okončan završetak radova na rekonstrukciji ovog objekta, škola Dositej Obradović počela je sa radom 1. 9. 2020. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!