Započeto

Skenderija i Zetra kao centri za razvoj vrhunskog sporta

Opštine: Centar Sarajevo

Skenderija i Zetra bit će centri za razvoj vrhunskog sporta.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Program za Centar - Srđan Mandić

Budžetom Općine Centar za 2023. godinu za KJP Centar Skenderija za programske i sajamske aktivnosti od značaja za Općinu planirano je 30.000 kao i 20.000 KM za programske aktivnosti preduzeća. Za programske aktivnosti u 2022. godini izdvojeno je 10.000 KM, te 30.000 KM za nabavku opreme za projekt Pop Rock škola.

Kako je u julu 2022. godine saopćeno iz Općine Centar, u Općini Centar je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava u iznosu od 30.000 maraka koje ova lokalna zajednica izdvaja za potrebe nabavke opreme za projekat Pop Rock škole, a koji realizuje Kantonalno javno preduzeće Centar Skenderija Sarajevo, te dodatnih 10.000 maraka za potrebe programskih projekata od značaja za Općinu, a koji se realizuju u prostorijama Kulturno sportskog centra Skenderija.

Početkom oktobra 2022. godine, u Olimpijskoj dvorani Zetra započela je realizacija projekta “Fitness za sve”. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!