Započeto

Skenderija i Zetra kao centri za razvoj vrhunskog sporta

Opštine: Centar Sarajevo

Skenderija i Zetra bit će centri za razvoj vrhunskog sporta;

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Program za Centar - Srđan Mandić

Kako je u julu 2022. godine saopćeno iz Općine Centar, u Općini Centar je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava u iznosu od 30.000 maraka koje ova lokalna zajednica izdvaja za potrebe nabavke opreme za projekat Pop Rock škole, a koji realizuje Kantonalno javno preduzeće Centar Skenderija Sarajevo, te dodatnih 10.000 maraka za potrebe programskih projekata od značaja za Općinu, a koji se realizuju u prostorijama Kulturno sportskog centra Skenderija.

U ime Općine Centar ugovor je potpisao načelnik Srđan Mandić koji je tom prilikom naglasio da će Općina Centar nastojati i u budućnosti pružati podršku i pomoć koliko god to budu omogućavala finansijska sredstva.

Želim vam puno uspjeha u radu, a siguran sam da će Općina, u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti nastaviti davati svoj doprinos razvoju i promociji kulture i sporta u našoj zemlji.

Srđan Mandić, 7.7.2022.

Početkom oktobra 2022. godine, u Olimpijskoj dvorani Zetra započela je realizacija projekta “Fitness za sve”. Tom prilikom, održan je prvi grupni trening, a načelnik Mandić iskoristio je priliku da pozdravi sve prisutne.

Prije svega hvala vam svima što ste se odazvali i podržali ovaj projekat. Nisam ni slutio da će ovako dobar odziv biti, a to samo dokazuje da smo uradili dobru stvar i da smo izabrali dobar tim. Hvala vam! Ovo je projekat u okviru našeg javnog poziva za nevladine organizacije koji je nedavno završen i vaše prisustvo je dokaz da je projekat pun pogodak. Želim vam da uživate, te vam još jednom čestitam i obećavam da će ovakvih stvari, na području općine Centar, biti još više.

Srđan Mandić, 6.10.2022.

Organizator projekta je Aerobic studio LNo1 uz finansijsku podršku Općine Centar, a cilj je potaknuti što više ljudi da uz podršku profesionalaca uživaju u kombinaciji fitnessa i zdravog načina života. Iz Općine su tom prilikom dodali da će projekat trajati dva mjeseca i da podrazumijeva besplatno vježbanje za sve građane tri puta sedmično, ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom sa početkom u 19 sati.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!