Započeto

Semafori i ležeći policajci u Patkovači

Opštine: Bijeljina

U Patkovači vjeruju da je moguće imati gradsku upravu koja brine o ljudima i zato su došli da nas podrže. Kažu svakodnevno se brinu za djecu jer kroz selo prolazi magistralni put, a fale semafori i ležeći policajci, ali vjeruju da ćemo to riješiti poslije 15. novembra. I hoćemo! Kad postanem gradonačelnik novac iz budžeta ćemo trošiti racionalno i odvajati na poboljšanje infrastrukture u selima, naročito na projekte koji znače za bezbjednost djece i ljudi.

Obrazloženje

Tokom dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor:

​U okviru obilježavanja UN sedmice bezbjednosti saobraćaja, 25.5.2021. godine, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Ćorićem i direktorom Agencije za bezbjednost saobraćaja Novicom Krunićem u Patkovači razgovarao o mogućnostima za rješenje problema bezbjednosti saobraćaja na dionici magistralnog puta Bijeljina-Zvornik kod Osnovne škole u ovom mjestu.

Ovom prilikom dogovoreno je da Grad Bijeljina uradi analizu stanja na ovoj dionici puta i predloži načine za rješenje problema bezbjednosti, a ministar Ćorić je obećao podršku Ministarstva u ovom procesu. Područno odjeljenje Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Patkovači pohađa preko 600 učenika, a školski objekat se nalazi pored magistralne saobraćajnice sa povećanim protokom vozila, pa je unapređenje bezbjednosti od izuzetne važnosti za sve učesnike u saobraćaju, pogotovo najmlađe.

Grad Bijeljina, 25.5.2021.

Kako je na zvaničnoj stranici Grada Bijeljina objavljeno 15.10.2021. godine, na području grada Bijeljina u toku je bila završna faza izvođenje radova na izradi i održavanju horizontalne saobraćajne signalizacije na gradskim ulicama, lokalnim i nekategorisanim putevima. Vrijednost ugovora za obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije na gradskim ulicama iznosi 55.000 KM, dok je za ove radove na lokalnim i nekategorisanim putevima predviđeno 52.000 KM. 

Pored navednog, u toku je i poslednji ciklus košenja putnih pojaseva lokalnih puteva u sjevernom, istočnom i južnom dijelu Semberije za ovu godinu, čiji se završetak očekuje do kraja mjeseca. Vrijednost ugovora za košenje iznosi 41.000 KM. Iz gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove podsjećaju da zbog neodgovornosti ponuđača koji su odustali od javne nabavke, nije potpisan ugovor za košenje putnih pojaseva lokalnih puteva u zapadnom dijelu Semberije.

Grad Bijeljina, 15.10.2021. 

Unapređenje bezbjednosti i efikasnije odvijanje saobraćaja na području Grada Bijeljina, kao i stanje saobraćajne infrastrukture bile su glavne teme sastanka Savjeta za bezbjednost saobraćaja Grada Bijeljina održanog 29.11.2021. godine.

Ovom prilikom razmatrane su inicijative koje su upućene Savjetu i gradskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, a definisani su i prioritetni zadaci za rješavanje, koji se odnose prije svega, na nebezbjedne tačke i putne pravce, uključujući i obilježavanje novih i izmještanje, odnosno, ukidanje pojedinih pješačkih prelaza koji su se pokazali kao nefunkcionalni ili nesigurni.

Savjet je ustanovio da više lokalnih putnih pravaca, zbog loše putne infrastrukture, nije bezbjedno za odvijanje saobraćaja, prije svega, put od Bijeljine prema Amajlijama, dijelovi puteva prema Obarskoj i Crnjelovu, Međašima, Batkoviću, Dragaljevcu, Ljeljenči i Gornjoj Čađavici, prema Modranu iz pravca Janje… S tim u vezi, gradonačelnik Petrović pored ostalog je izjavio:

Prioritet Gradske uprave i resornog Odjeljenja biće prijedlozi rješenja za obnovu saobraćajnica prema ovim mjestima, koje ćemo uputiti Skupštini Grada, a da utrošak sredstava bude transparentan. Na ovim dionicama, zbog stepena oštećenja kolovoza, nema svrhe za tekućim održavanjem, vožnja je nebezbjedna, ali su visoki i troškovi za održavanje vozila.

Ljubiša Petrović, 29.11.2021.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!