Započeto

Semafori i ležeći policajci u Patkovači

Opštine: Bijeljina

U Patkovači vjeruju da je moguće imati gradsku upravu koja brine o ljudima i zato su došli da nas podrže. Kažu svakodnevno se brinu za djecu jer kroz selo prolazi magistralni put, a fale semafori i ležeći policajci, ali vjeruju da ćemo to riješiti poslije 15. novembra. I hoćemo! Kad postanem gradonačelnik novac iz budžeta ćemo trošiti racionalno i odvajati na poboljšanje infrastrukture u selima, naročito na projekte koji znače za bezbjednost djece i ljudi.

Izvor: Ljubiša Petrović, Predizborna kampanja za Lokalne izbore 2020. godine

Budžetom  Grada Bijeljina za 2023. godinu u sekciji “Kapitalni izdaci” predviđeno je 80.000 KM za izgradnju infrastrukture za unapređenje bezbjednosti saobraćaja u zoni OŠ “Jovan Dučić” u Patkovači. U istom dokumentu moguće je vidjeti da budžet Grada Bijeljina za 2022. godinu nije imao ovakva izdvajanja. Budžet Grada Bijeljina za 2021. godinu također nije imao izdvajanja za ove namjene.

​U okviru obilježavanja UN sedmice bezbjednosti saobraćaja, 25.5.2021. godine, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Ćorićem i direktorom Agencije za bezbjednost saobraćaja Novicom Krunićem u Patkovači razgovarao o mogućnostima za rješenje problema bezbjednosti saobraćaja na dionici magistralnog puta Bijeljina-Zvornik kod Osnovne škole u ovom mjestu.

Kako je na zvaničnoj stranici Grada Bijeljina objavljeno 15.10.2021. godine, na području grada Bijeljina u toku je bila završna faza izvođenje radova na izradi i održavanju horizontalne saobraćajne signalizacije na gradskim ulicama, lokalnim i nekategorisanim putevima. Vrijednost ugovora za obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije na gradskim ulicama iznosi 55.000 KM, dok je za ove radove na lokalnim i nekategorisanim putevima predviđeno 52.000 KM. 

Krajem novembra 2021. godine na sastanku Savjeta za bezbjednost saobraćaja Grada Bijeljina jedna od tema bila je i stanje saobraćajne infrastrukture. Na sastanku su se razmatrale inicijative upućene Savjetu i gradskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, definisani su prioritetni zadaci za rješavanje nebezbijednih tački i putnih pravaca, uključujući obilježavanje novih i izmještanje, odnosno, ukidanje pojedinih pješačkih prelaza koji su se pokazali kao nefunkcionalni ili nesigurni. Prioritet Gradske uprave i resornog Odjeljenja biće prijedlozi rješenja za obnovu saobraćajnica prema, koji su bili upućeni Skupštini Grada, a da utrošak sredstava bude transparentan.  

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!