Sedam kružnih tokova

Opština:

U planu i programu imamo i izgradnju sedam kružnih tokova i to tri na trasi Južne longitudinale, po jedan na Pofalićima i kod Energoinvesta, te po jedan na Trgu heroja i na Čengić-Vili.

Izvor: Intervju, Oslobođenje, 11.09.2016.

Kratko obrazloženje

U prve tri godine mandata vršene su značajne aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Dugo obrazloženje

Radovi na izgradnji kružnog toka u naselju Hrasno, na Trgu Heroja, počeli su još i prije izbora, u oktobru 2016. godine. Tom prilikom, načelnik Koldžo je izjavio sljedeće:

Kružni tok će se graditikao sufinansirani projekat Općine i Direkcije za puteve KS po principu da mi dajemo dvije, a oni jednu trećinu sredstava. Navedene ulice su dosta frekventne te se radi o neuralgičnoj raskrsnici, a kružni tok je jedino rješenje

Nedžad Koldžo, 01.10.2016.

Kružni tok na Trgu Heroja pušten je u promet tokom 2017. godine.

U augustu 2018. godine, zvanično je otvoren i novi kružni tok na trasi Južne longitudinale, kod Pekare AS. Mještani Hrasnog Brda, koji su mjesecima protestovali zbog izgradnje kružnog toka, su izviždali načelnika općine Novo Sarajevo Nedžada Koldžu tokom njegovog govora. Građani ovog naselja su dvije godine negodovali zbog projektnog rješenja koje im je onemogućilo direktno uključenje u kružni tok.

U augustu 2019. godine, potpisan je i ugovor o izgradnji kružnog toka na Pofalićima, na spoju između ulica Hamdije Čemerlića i Put života.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi