Ispunjeno većim dijelom

Saradnja sa privrednicima

Opštine: Banja Luka

U roku od tri mjeseca, obaviću konsultacije sa predstavnicima privrede i preduzetnicima, sa ciljem izmjena postojećih gradskih odluka, kojima se regulišu uslovi obavljanja pojedinih djelatnosti, radno vrijeme, visina taksa i drugih obaveza.

Obrazloženje

Slobodan Gavranović preuzeo je dužnost gradonačelnika Banja Luke početkom novembra 2012. godine. Prvi sastanak sa predstavnicima Privredne komore regije Banja Luka, Zanatsko-preduzetničke komore regije Banja Luka i Asocijacije samostalnih trgovaca, održao je 4.2.2013. godine.

Gradska uprava i Skupština grada radile su na nekim od prijedloga i zahtjeva iznesenim na ovom sastanku, kao što su pitanja komunalnih naknada i radnog vremena.

U Izvještaju o radu gradonačelnikа i gradske uprave Banja Luka za 2013. godinu navedeno je da je u decembru 2013. godine usvojena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama, kojom su utvrđene dodatne olakšice za određene djelatnosti (oslobađanje od plaćanja komunalne takse za isticanje poslovnog imena na poslovnim prostorijama u prvoj godini od osnivanja, kao i smanjenje visine komunalne takse za isticanje poslovnog imena na poslovnim prostorijama). U Izvještaju o radu gradonačelnikа i gradske uprave Banja Luka za 2014. godinu navedeno je da je u 2014. godini zaprimljeno 505 zahtjeva za oslobađanjem od plaćanja komunalne takse za isticanje poslovnog imena na poslovnim prostorijama, od čega je pozitivno rješenje donijeto za 473 preduzetnika. U 2015. godini, od obaveze plaćanja komunalne takse oslobođena su 940 preduzetnika, od 988. U 2014. godini urađen je i Prijedlog izmjene i dopune odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banjaluke.

Izvor: Program “Banja Luka najbolje zna“

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!