Saobraćajnice na Paprikovcu i Petrićevcu

Opština:

Rekonstrukcija i izgradnja lokalnih saobraćajnica

“Nedavno sam obilazio i Petrićevac i Paprikovac i znam da je primarno pitanje na Petrićevcu… tamo su dvije glavne saobraćajnice (Petrićevac-Paprikovac, ulica Jovice Savinovića) u lošem stanju i ulica Kralja Aleksandra, i to će biti prioriteti. Djelimično je sa tim ulicama vezano i pitanje kanalizacije.”

Izvor: Program "Banja Luka 2025”

Kratko obrazloženje

U drugoj i trećoj godini mandata gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića vršene su određene aktivnosti vezane za realizaciju ovog obećanja.

Dugo obrazloženje

Iz Gradske uprave Banja Luka saopćeno je krajem augusta 2019. godine da je izabran izvođač radova za izgradnju “saobraćajnice koja će preko nekadašnjeg „Voćnjaka“ povezati Lauš i Paprikovac”.

Nakon provedenog tendera, za izvođača ovog projekta izabrano je laktaško preduzeće „Niskogradnja“. U toku je žalbeni rok i ukoliko ne bude žalbi na izbor izvođača, gradnja nove saobraćajnice trebalo bi da započne već u septembru. Izgradnjom ove saobraćajnice očekuje se značajno rasterećenje Karađorđeve ulice, ali će biti mnogo bolja veza između Lauša, Parikovca i Petrićevca koji su do sada bili povezani samo preko Sanske ulice, koja je uska i strma.

Odjeljenja za saobraćaj i puteve Grada Banja Luka, 18.08.2019.

Kako su istakli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, u pitanju je “jedan od najvećih a zbog konfiguracije terena i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu, koji bi trebalo da bude gotov do septembra 2020. godine”.

Izgradnjom ove saobraćajnice očekuje se značajno rasterećenje Karađorđeve ulice, te će biti “mnogo bolja veza između Lauša, Parikovca i Petrićevca koji su do sada bili povezani samo preko Sanske ulice, koja je uska i strma”, a kao još jedan od benifita koji će se dobiti realizacijom ovog projekta, navedena je mogućnost “pretvaranja sadašnjeg, zapuštenog voćnjaka u moderno naselje”. Naime, u okviru gradnje ove saobraćajnice, biće pripremljena i kompletna infrastrukutura za buduće naselje, odnosno fekalna i oborinska kanalizacija, te vodovod i rasvjeta.

Kada su upitanju saobraćajnice u Banijskoj i Ljevčanskoj ulici na Petrićevcu, 6. septembra ove godine je saopćeno da će biti “sanirane u narednom periodu”.

Zbog izgradnje nove saobraćajnice, veliki teret prolazi okolnim ulicama, kao što su Banijska i Ljevčanska, zbog čega smo odlučili da uđemo u njihovu sanaciju. Ovaj projekat važan je ne samo za mještane Petrićevca i Motika, nego i za cijeli grad.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, 06.09.2019.

U drugoj godini mandata urađena je analiza izgradnje saobraćajnice od Karađorđeve ulice do UKC Banja Luka (preko voćnjaka „Agroprometa“).

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi