Djelimično ispunjeno

Sanacija šteta od poplava u Balatunu

Opštine: Bijeljina

Sanacija šteta od poplava u Balatunu

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Miće Mićića obećanje je djelimično ispunjeno.

Izvor: Tribina Balatun, 27.09.2016

Početkom aprila 2019. godine gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio je ugovore o sanaciji 12 stambenih jedinica u Brocu, Balatunu i Pučilama, u okviru projekta kojim je planirana popravka ukupno 125 poplavljenih objekata oštećenih tokom majskih poplava 2014. godine na području Grada Bijeljina.

Više stotina ljudi kandidovalo je svoje stambene objekte za sanaciju, a na osnovu kriterijuma Komisije za izbor korisnika, koju su činili predstavnici UNDP BiH i Gradske uprave Grada Bijeljina, izabrano je 125 objekata. Na žalost, posljedice poplava su još vidljive i činimo sve što je u našoj mogućnosti da bismo pomogli našim građanima.

Mićo Mićić, 1. april 2019.

Kako je saopšteno tom prilikom, za sanaciju 125 stambenih jedinica biće utrošeno ukupno oko 900.000 KM koje su u potpunosti obezbijedili Evropska Unija i Vlada RS. Ovim Programom je na području Grada Bijeljina predviđena i izgradnja 44 nove stambene jedinice u domaćinstvima kojima su stambeni objekti uništeni tokom majskih poplava 2014. godine, od čega je početkom aprila 2019. godine završena izgradnja 16 novih objekata.

U okviru sprovođenja programa Trajnog stambenog zbrinjavanja (Program za oporavak od poplava) koji finansira Evropska unija, a realizuju Gradska uprava Grada Bijeljina i Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH, u Bijeljini su 30. 10 2019. godine uručeni ključevi novoizgrađenih kuća za 17 porodica iz Balatuna, Broca, Pučila, Batkovića, Popova, Amajlija, Patkovače, Dijelova i jednoj porodici koja živi na urbanom području Bijeljine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!