Djelimično ispunjeno

Sanacija potpornih zidova (MZ Hrid – Jarčedoli)

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Sanacija potpornih zidova u ulicama: Jerčedoli, Muje Hrnjice, Pogledine, Trčivode Gornje, Bajramuča i Močila – MZ Hrid – Jarčedoli

Obrazloženje

Krajem oktobra 2015. godine, novi potporni zid, izgrađen je u ulici Jarčedoli, u naselju Popov gaj. Gradnja ovog zida dužine 24 metra urađena je u sklopu projekta sanacije istoimene ulice. Projekat zgradnje potpornog zida s oko 13.000 KM finansirala je Općina.

U 2016. godini planirana je izgradnja još četiri potporna zida u ulici Jarčedoli, što je i napravljeno do kraja mandatnog perioda.

U aprilu 2013. godine izgrađena su dva nova potporna zida u ulici Pogledine. Jedan je izgrađen na broju 11 u dužini od devet metara, a koštao je oko 5.500 KM. Drugi zid izgrađen je u ulici Pogledine na broju 10 i to u dužini od 62 metra. Projekat je sa oko 44.500 KM finansirala Općina Stari Grad.

Potporni zid u ulici Močila broj 25 izgrađen je u aprilu 2016. godine, u dužini od 10 metara. Gradnju zida Općina Stari Grad finansirala je sa oko 7.500 KM.

U ulici Gornje Trčivode izgrađen je novi armirano-betonski potporni zid. U sklopu ovog projekta rađena je i sanacija kanalizacione mreže, a nakon toga i sanacija ulice. Radovi na ovom zidu zvršeni su u prethodnom mandatu.

Iako je iz općine Stari Grad Sarajevo rečeno da je izgrađen novi potporni zid u ulici Muje Hrnjice, gdje je gradnju zida sa 14.860 KM finansirala Općina Stari Grad, informaciju nismo uspjeli potvrditi ni u medijima niti kroz budžete općine.

Izvor: Program Saveza za bolju budućnost - Općina Stari Grad Sarajevo

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!