Započeto

Sanacija mosta na Kanarama

Opštine: Travnik

Sanacija mosta na Kanarama.

Obrazloženje

Nakon što su u budžetu Općine Travnik za 2022. godinu osigurana sredstva za sanaciju mosta preko rijeke Lašve u naselju Kanare, pokrenuta je javna nabavka za izbor izvođača radova na njegovoj rekonstrukciji.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Na internet-stranici Općine Travnik početkom novembra objavljena je informacija da je u skladu sa stručnim mišljenjem Savjeta za bezbjednost saobraćaja most u naselju Kanare zatvoren za saobraćaj do njegove konačne rekonstrukcije.

Foto: Travnicki.info

Kako je objavljeno u istoj informaciji, Služba za razvoj, privredu i vanprivredu Općine Travnik 27. oktobra 2022. godine pokrenula je javnu nabavku za izbor izvođača radova za rekonstrukciju mosta.

U budžetu Općine Travnik za 2022. godinu pod stavkom “Rekonstrukcija mosta Kanare” planirano je izdvajanje 280.000 KM, a ovaj projekat uvršten je i u Plan javnih nabavki za 2022. godinu.

Ovaj se most već decenijama nalazi u lošem stanju i predstavlja opasnost po sigurnost učesnika/ca u saobraćaju.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!