Ispunjeno

Sanacija i asfaltiranje ulica V (MZ Kovači)

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Sanacija i asfaltiranje ulica: ulica Ploča – MZ Kovači

Izvor: Pamflet "Planirani projekti mr. Ibrahima Hadžibajrića za period 2016-2020. godine

Ove godine pokrenut je veliki projekat rehabilitacije ulica Kovači i Ploča, od Čekrekčijine džamije, pa sve do spoja ulice Ploča sa ulicama Mustafe Dovadžije i Hadžijamakova. U donjem dijelu ulice Kovači – od Čekrekčijine džamije do platoa ispred zgrade Islamskog rijaseta urađena je izmjena vodovodnih instalacija i popločavanje. Nakon toga, nastavilo se uklanjanje starih kocki u gronjem dijelu ulice.

Na dijelu od fontane do Muzeja Alije Izetbegovića, dužine oko 300 metara, ulica je asfaltirana. Iako je prvobitno planirano da se i na ovom dijelu zadrži kocka, na insistiranje građana koji su podnosili inicijative Općini, odlučeno je da se ipak uradi asfaltiranje koje se smatra dugoročnijim rješenjem. Ulica Ploča, na dijelu od Muzeja Alije Izetbegovića do spoja sa ulicama Mustafe Dovadžije i Hadžijamakova, asfaltirana je ukupne površine 1.000 metara kvadratnih. Svi navedeni radovi vrijedni su oko 560.000 KM, ne računajući radove na zamjeni vodovodnih instalacija u donjem dijelu Kovača.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!