Ispunjeno

Sanacija i asfaltiranje ulica IV (MZ Kovači)

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Sanacija i asfaltiranje ulica: ulica Halilbašića – MZ Kovači

Izvor: Pamflet "Planirani projekti mr. Ibrahima Hadžibajrića za period 2016-2020. godine

U septembru 2020. godine saopćeno je da projekat sanacije 220 metara ulice Halilbašića na Kovačima ubrzo ulazi u svoju završnu fazu i finalno asfaltiranje.

22. 9. 2020. godine iz Općine Stari Grad Sarajevo saopćeno je da je sanirana ulica Halilbašića na Kovačima.

Okončana je sanacija desete ulice iz velikog zajedničkog projekta Općine Stari Grad i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo vrijednog oko 1,4 miliona KM. Projekat je predviđao sanaciju dvanaest ulica, deset je završeno, u jedanaestoj (Rogina) radovi se izvode i preostaje još sanacija ulice Bakije sokak. Nakon što je izvođač konzorcij ‘OXA’ – ‘DEMUS’ iz Sarajeva završio sanaciju obližnjih ulica Očaktanum i Mišćina, prešlo se na radove u ulici Halilbašića na Kovačima. Projekat je obuhvatao sanaciju ukupno 220 metara ove ulice. Također, željeli smo sačuvati autentični izgled, te smo izvršili i sanaciju oko 100 metara oštećenih kaldrmisanih trotoara, a ti su se radovi radili ručno i zahtijevali su više vremena.

Općina Stari Grad Sarajevo, 22. 9. 2020.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!