Ispunjeno

Sanacija i asfaltiranje ulica III (MZ Bistrik)

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Sanacija i asfaltiranje ulica: ulica Hrvatin – MZ Bistrik

Izvor: Pamflet "Planirani projekti mr. Ibrahima Hadžibajrića za period 2016-2020. godine

Početkom 2020. godine načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahim Hadžibajrić najavio je da će u sklopu planiranih sanacija ulica na području ove općine tokom 2020. godine biti sanirana i ulica Hrvatin u MZ Bistrik.

S tim u vezi, u julu 2020 godine javnost je obaviještena da se, između ostalog, izvode i najavljeni radovi u ulici Hrvatin.

Da sanacija ove ulice u dužini od 220 metara teče planiranom dinamikom potvrđeno je i u avgustu 2020. godine.

Projektom je planirana izrada i postavljanje novih šahtova, slivnika, šibera i ivičnjaka, te završno asfaltiranje vrlo prometne saobraćajnice koja se nalazi u blizini velike sarajevske atrakcije Trebevićke žičare. Radovi u ovoj ulici su dio velikog projekta Općine Stari Grad i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo koji obuhvata sanaciju još 11 ulica u Starom Gradu za šta je planirano više od 1,4 miliona KM, a veći dio tih ulica je saniran. Firma Grakop iz Kiseljaka je nakon sanacije ulica Balibegovica i Berkuša mala ,preuzela projekat sanacije ulice Hrvatin.

Saopćenje, Općina Stari Grad Sarajevo, 21. avgust 2020.

Nekoliko dana kasnije, krajem avgusta 2020. godine saopćeno je da je”okončan projekat potpune sanacije i rehabilitacije ulice Hrvatin na Bistriku”.

Ulica je nakon mnogo godina sanirana cijelom svojom dužinom od 220 metara. Prije samog asfaltiranja urađeno je nivelisanje šibera, šahtova, te postavljanje slivnika.

Saopćenje, Općina Stari Grad Sarajevo, 28. avgust 2020.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!