Ispunjeno

Sanacija i asfaltiranje ulica II (MZ Kovači)

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Sanacija i asfaltiranje ulica: ulica Miščina – MZ Kovači

Izvor: Pamflet "Planirani projekti mr. Ibrahima Hadžibajrića za period 2016-2020. godine

Tokom 2019. godine u sklopu ljetnjih održavanja cesta, Općina Stari Grad finansirala sanaciju je oštećenih kolovoznih površina i krpljenje udarnih rupa u više mjesnih zajednica. Između ostalih, radovi su se izvodili i u ulici Miščina tokom avgusta 2019. godine.

Godinu dana kasnije, sredinom avgusta 2020. godine javnost je obaviještena da započeti radovi u Miščinoj ulici teku po planu. Projekat sanacije ove ulice je bio”dio sporazuma Općine Stari Grad i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo u sklopu kojeg se saniraju tri ulice: Očaktanum, Mišćina i Halilbašića u ukupnoj vriejdnosti radova od 354.000 KM”.

Uklonjen je stari asfalt i urađeno tamponiranje na dijelovima trase. Ulica se radi u fazama, dio po dio, a prije asfaltiranja KJKP“Vodovod i kanalizacija“ sanira svoju mrežu na mjestima gdje su evidentirani kvarovi. Također, zamjenu svojih instalacija u ulici izvršio je i BH Telecom, postavljanjem optičkog kabla. Inače, ulica se sanira u dužini od 165 metara – na najoštećenijem dijelu.

Saopćenje, Općina Stari Grad, 14. avgust 2020.

Dvije sedmice kasnije, javnost je obaviještena da su radovi na sanaciji ove ulice, koja je bila u vrlo lošem stanju sa starim dotrajalim asfaltom, brojnim oštećenjima i rupama, uspješno okončani.

Uklonjen je stari oštećeni asfalt, potom je KJKP ‘Vodovod i kanalizacija’ izvršio opravku na svojim instalacijama, BH Telecom je postavio nove optičke kablove, a kompanija Telemach izmjestila svoje kablove na propisanu dubinu. Nakon ovih radova, te rješavanja sistema oborinske odvodnje, izvršeno je tamponiranje i ravnanje ulice, a potom i asfaltiranje 166 metara ove ulice.

Saopćenje, Općina Stari Grad, 27. avgust 2020.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!