Ispunjeno

Sanacija i asfaltiranje ulica I (MZ Toka-Džeka)

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Sanacija i asfaltiranje ulica: ulica Berkuša mala – MZ Toka-Džeka

Izvor: Pamflet "Planirani projekti mr. Ibrahima Hadžibajrića za period 2016-2020. godine

U sklopu ljetnjih održavanja cesta, Općina Stari Grad je finansirala sanaciju oštećenih kolovoznih površina i krpljenje udarnih rupa u više mjesnih zajednica. Između ostalih, radovi su vršeni i u ulici Berkuša mala i to na brojevima 2, 5, 87 i 89.

U junu 2020. godine javnost je obaviještena da će “oko 300 metara ove ulice biti potpuno sanirano, a radovi u gornjem dijelu potpuno su završeni, te je preostao je još donji dio ulice, ali građani već sada kažu da je ulica potpuno drugačija, a uslovi mnogo bolji”.

Iz Općine Stari Grad Sarajevo u septembru 2020. godine istakli su “da je ova općina obavijestila javnost 10. juna kada je urađen veći dio ulice, a ubzo nakon toga je završen cijeli projekat o čemu nismo posebno izvještavali, niti pisali”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!