Ispunjeno

Sanacija i asfaltiranje ulica I (MZ Hrid-Jarčedoli)

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Sanacija i asfaltiranje ulica: ulica Bajramuša – MZ Hrid-Jarčedoli

Izvor: Pamflet "Planirani projekti mr. Ibrahima Hadžibajrića za period 2016-2020. godine

Tokom 2019. godine asfaltirana je ulica Bajramuša, od broja 7 do broja 19 u dužini od oko 100 metara. Investiciju vrijednu oko 14 hiljada KM finansirala je Općina Stari Grad, a radove je izvodila firma KJKP “Rad”.

Iako se ova ulica nije nalazila u planu sanacije Općine Stari Grad Sarajevo za 2020. godinu, nakon brojnih pritužbi i molbi građana, odlučeno je da se pristupi sanaciji ulice. S tim u vezi, početkom juna 2020. godine javnost je obaviještena da će stanovnici ulice Bajramuša na Jarčedolima “dobiti novi asfalt na saobraćajnici koja povezuje ovo naselje koje broji stotinjak domaćinstava”.

Ova ulica nije bila u našem četverogodišnjem planu, ali kada su nam se stanovnici obratili i kada smo vidjeli u kakvom je stanju, odlučio sam da se nađu dodatna sredstva i asfaltira cijela ulica. Sa KJKP“Vodovod i kanalizacija“ smo već dogovorili da se uradi i zamjena starih i neispravnih vodovodnih šibera, a uradit ćemo i nekoliko podzida u ulici, tako da ova investicija iznosi oko 128.000 KM. Raduje me što su i neki građani prepoznali naše namjere da ovim projektom poboljšamo uslove života onih koji ovdje žive, pa su i oni pristali ustupiti svoj dio zemlje za proširenje puta

Ibrahim Hadžibajrić, 4. juni 2020.

Početkom jula javnost je obaviještena da su pomenuti radovi okončani:

Stotinjak domaćinstava ulice Bajramuša na Jarčedolima dobili su novi asfalt. Novi asfalt postavljen je na 420 metara ulice Bajramuša, a investicija je koštala oko 128.000 KM. Izvođač radova na asfaltiranju i sanaciji prvog zida je bio konzorcij Oxa d.o.o. i Demus d.o.o., a drugi zid izgradila je firma Klico trans. Finansijer svih radova je bila Općina Stari Grad Sarajevo.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!