Ispunjeno

Sanacija i asfaltiranje ulica I (MZ Bistrik)

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Sanacija i asfaltiranje ulica: ulica Franjevačka – MZ Bistrik

Izvor: Pamflet "Planirani projekti mr. Ibrahima Hadžibajrića za period 2016-2020. godine

Projekat rekonstrukcije ulice Franjevačka na Bistriku, završen je krajem jula 2018. godine. Oko 500 metara ulice presvučeno je novim asfaltom, a projekat je realizovan u tri faze.

Tokom 2017. godine urađene su dvije faze rekonstrukcije ulice Franjevačka, od spoja sa ulicom Bistrik (kroz tunel) do spoja sa ulicom Konak (110 m) i od spoja sa ulicom Mehmeda Mujezinovića do spoja sa ulicom Isevića sokak (150 m), dok je treća faza realizovana prethodnih mjeseci i to od ulice Konak do ulice Isevića sokak (150m). Radovi su se izvodili u fazama zbog visine sredstava koje je bilo potrebno osigurati u budžetu, s obzirom da su prve dvije faze koštale oko 113.000 KM, a treća 73.000 KM. Rekonstrukcija ulice radila se sa svom pratećom infrastrukturom, ivičnjacima, trotoarom, šahtovima i slivnicima.

Osim toga, u maju je urađena rekonstrukcija kraka ulice Franjevačka – na potezu od raskrsnice sa ulicom Maguda do spoja sa ulicom Mehmeda Mujezinovića u dužini od oko 110 metara.

Ovi radovi koštali su 22.000 konvertibilnih maraka, od čega je UNDP učestvovao sa 17.000 KM, a Općina Stari Grad sa 5.000 KM. Taj krak asfaltiran je u sklopu projekta “Jačanje uloge MZ u BIH”, kojeg finansiraju vlade Švicarske i Švedske, a implementira UNDP u BiH.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!