Započeto

Sanacija azila za pse u Prači

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Ekonomija

Rekonstrukcija i sanacija postojećeg azila za pse u Prači.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026, Vlada KS provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Nakon što je preuzeo mandat, ministar privrede KS Zlatko Mijatović, zajedno s bivšim ministrom Adnanom Delićem, održao je 27.3.2023. sastanak s direktorima i članovima uprava javnih preduzeća iz resora privrede. Tom prilikom, direktori preduzeća delegirali su prioritetne projekte, među njima su revitalizacija azila u Prači i izgradnja novog u Rakovici u saradnji s Terapijskom zajednicom KS. 

U Prači su 23.6.2023. započeti radovi na izgradnji novog Centra za udomljavanje pasa a tom prilikom je rečeno da će se izgradnja Centra odvijati u tri faze. Prva podrazumijeva rušenje postojećih objekata i pripremu gradilišta te izgradnju glavnog objekta, druga faza podrazumijeva opremanje glavnog objekta i ambulante, a u trećoj fazi je planirano vanjsko uređenje i otvaranje Centra. 

Kako je za Fenu sredinom marta 2024. godine rekla direktorica KJP “Veterinarska stanica” Sarajevo Nasiha Spahić, prva faza izgradnje Centra će biti završena 2024. godine, a ostale dvije faze do kraja 2026. godine.


U Budžetu KS za 2023. godinu za Azil u prači planirano je 1,5 miliona KM koja nisu izvršena u prvih 10 mjeseci te godine, dok su u Budžetu KS za 2024. godinu planirana sredstva u istom iznosu od 1,5 miliona KM.  

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!