Započeto

Sadnja 5.000 novih stabala

Opštine: Gračanica

Sadnjom 5.000 novih stabala do zdravije sredine.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti u cilju realizacije datog obećanja.

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

Na Istinomjerov upit iz 2022. godine u vezi aktivnosti u pravcu ispunjavanja navedenog obećanja, iz Gradske uprave Gračanice su odgovoreno je da je tokom 2022. godine zasađeno više od 1000 raznih stabala i sadnica računajući i 500 sadnica voća koje je finansirao grad i podijelio po MZ koje su dalje distribuirale građanima.

Na Istinomjerov upit krajem 2023. godine u vezi aktivnosti u pravcu ispunjavanja navedenog obećanja, Gradska uprava Gračanice saopštila je da, u saradnji sa Vijećem mladih grada Gračanica. Grad Gračanica realizuje projekat “Doniraj sadnicu za zdraviju zajednicu” kojim će se nabaviti sadnice te će se dalje preko MZ distribuirati građanima. Grad Gračanica također dijeli sadnice voća građanima, a u protekloj godini zasađeno je preko 200 četinara na području izletišta Monj.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!