Započeto

Rješavanje problema saniranja postojećih „divljih“ deponija

Opštine: Travnik

Realiziranje širokog spektra aktivnosti iz oblasti ekološke sigurnosti kao što su: U saradnji sa višim nivoima vlasti rješavati probleme saniranja postojećih „divljih“ deponija te preduzimati zakonom predviđene mjere za sprečavanje njihovog nastajanja.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata Općina Travnik provodila je određene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

U budžetu za 2022. godinu Općina Travnik je za sanaciju divljih deponija planirala 37.500 KM. Iako je budžetom iz 2021. godine za ovu namjenu bilo je planirano 10.000 KM, prema izvještaju o izvršenju bzudžeta općine travnik za 2021. godinu, ova sredstva nisu utrošena.

U 2022. godini za sanaciju divljih deponija utrošena su sredstva u iznosu 37.479 KM, dok su u Budžetu za 2023. godinu za ovu namjenu predložena sredstva u iznosu od 40.000 KM.

Također, Služba za zajedničke i komunalne poslove u saradnji sa Službom za inspekcijski nadzor i mjesnim zajednicama radila je na obilasku terena i identifikaciji divljih deponija. Rezultat navedenih aktivnosti je početak uklanjanja i saniranja divljih deponija.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!