U progresu

Rješavanje problema oborinskih voda

Opštine: Neum

Rješavanje problema oborinskih voda.

Izvor: Izborni program HDZ-a BiH Neum za Lokalne izbore 2020. godine

Općina Neum je krajem juna 2021. godine izabrala najpovoljnijeg ponuđača za sanaciju dijela odvodnje oborinskih voda.

Kako je objavljeno na portalu Neum.online, tokom sanacije ulice Ruđera Boškovića u junu 2022. godine riješen je i problem oborinskih voda u ovoj ulici.

Za odvodnju površinskih voda s prometnica putem oborinske kanalizacije, u Budžetu Općine Neum za 2023. godinu planirano je 150.000 KM, a tekuća potpora za održavanje i izgradnju kanalizacijskog sustava Mareco planirana je u visini od 230.000 KM. Kako je u junu 2023. godine saopšteno iz Općine Neum, JP Mareco je izvršilo priključenje većeg broja objekata, njih oko 85%, na novu kanalizacijsku mrežu u Dalmatinskoj ulici, a preostalih 15% objekata još nije spojeno jer vlasnici navedenih objekata nemaju stalno boravište na području općine Neum.

U februaru 2023. godine, započeli su radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u Dalmatinskoj ulici. Ugovor vrijedan oko 199 hiljada KM, zaključen je s kompanijom „Eccon-inžinjering“ d.o.o. Čapljina a nadzor nad izvođenjem radova vrši „GIC“ d.o.o. Mostar. Ukupna vrijednost radova, uključujući i troškove nadzora, iznosi oko 205 hiljada KM, koje sufinansira Zavod za zaštitu okoliša FBiH u iznosu od 180.000,00 KM. Radovi u ovoj ulici završeni su početkom juna 2023. godine. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!