Ispunjeno

Rješavanje imovinsko-pravnih i drugih obaveza za izgradnju brze ceste Šićki Brod-Đurđevik i rekonstrukciju puta do Međunarodnog aerodroma Tuzla

Opštine: Tuzla

Grad Tuzla će realizovati svoje imovinsko-pravne i druge obaveze u izgradnji brze ceste Šićki Brod-Đurđevik i u rekonstrukciji i proširenju puta do Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Obrazloženje

U toku mandata 2020-2022 obećanje je ispunjeno.

Izvor: Izborni program Gradske organizacije SDP BiH Tuzla za Lokalne izbore u BiH 2020. godine

Dionica buduće ceste Šićki brod-Đurđevik, sastavni je dio magistralne ceste M-18 Tuzla-Sarajevo. Za realizaciju ove dionice nadležni su Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i JP Autoceste FBiH. Kako je navedeno iz gradske uprave, JP Ceste FBiH je podnio zahtjev za eksproprijaciju Službi za geodetske i imovinsko-pravne odnose, ali nije dostavio podatke o kojim nekretninama je riječ, pa gradska uprava nedjelovanjem Autocesta FBiH u nemogućnosti da vodi postupak.


Kako su reki iz Službe za poslove gradonačelnika, Grad Tuzla je realizovao svoje aktivnosti koje se odnose na rješvanje imovinsko-pravnih odnosa vezano za izgradnju brze ceste Šićki Brod-Đurđevik i u rekonstrukciji i proširenju puta do Međunarodnog aerodroma Tuzla.

U avgustu 2022. godine JP Ceste FBiH raspisale su tender za nabavku radova na izgradnji ceste Šićki brod-Đurđevik. Tenderska procedura je još uvijek u toku.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!