Započeto

Rješenje za otkup bikova

Opštine: Bijeljina

Naša sela imaju veliki potencijal i treba ga iskoristiti. Danas smo sa deset mladih poljoprivrednika razgovarali o proizvodnji mlijeka i tovu bikova. Ovo su vrijedni domaćini i žele da ostanu ovdje i da doprinose i svojim porodicama i svom gradu. Vjerujem da grad treba u tome da ih podrži. Treba da se nađe rješenje za otkup bikova jer je država organizovala otkup samo od velikih proizvođača, a mali su ostavljeni na cjedilu.

Obrazloženje

U toku druge godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji obećanja.

Izvor:

Iz Gradske uprave Bijeljina odgovoreno je kako je obezbjeđeno povećanje subvencije po grlu tovne junadi.

Dogovorena su povećanja koja se odnose na iznos za otkup roda pšenice, povećano je ograničenje za dodjelu podsticaja za proizvodnju ove kulture, krompir kao povrtlarska kultura uvršten u sistem Pravilnika, što prethodne godine nije bio slučaj, a tu je i povećanje subvencija po grlu tovne junadi. Takođe, povećan je iznos podsticaja za proizvodnju duvana sa 15 na 20 feninga po kilogramu.

Ljubiša Petrović, 20.05.2022.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!