Započeto

Rješenje za otkup bikova

Opštine: Bijeljina

Naša sela imaju veliki potencijal i treba ga iskoristiti. Danas smo sa deset mladih poljoprivrednika razgovarali o proizvodnji mlijeka i tovu bikova. Ovo su vrijedni domaćini i žele da ostanu ovdje i da doprinose i svojim porodicama i svom gradu. Vjerujem da grad treba u tome da ih podrži. Treba da se nađe rješenje za otkup bikova jer je država organizovala otkup samo od velikih proizvođača, a mali su ostavljeni na cjedilu.

Izvor: Ljubiša Petrović, Predizborna kampanja za Lokalne izbore 2020. godine

Budžetom Grada Bijeljina za 2023. godinu planirani su podsticaji poljoprivredne proizvodnje u iznosu od 2.100.000 KM, za afirmaciju poljoprivredne proizvodnje, studije i sajmove izdvojeno je 30.000 KM i za učešće u finansiranju Agrarnog fonda u iznosu od 559.900 KM. Budžetom Grada Bijeljina za 2022. godinu za podsticaj poljoprivredne proizvodnje izdvojen je iznos od 1.700.000 KM, a za iste namjene u  2021. godinu izdvojen je iznos od  1.400.000 KM.

Iz Gradske uprave Bijeljina odgovoreno je kako je obezbjeđeno povećanje subvencije po grlu tovne junadi.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!