Ispunjeno manjim dijelom

Revitalizacija Vilsonovog šetališta

Opštine: Novo Sarajevo

U narednom periodu nastavit ćemo sa provođenjem ranije utvrđenih ciljeva definisanih Strategijom razvoja Općine Novo Sarajevo, a prioritet nam je (…) zaštita i revitalizacija Vilsonovog šetališta u skladu sa ekološkim standardima i uređenje istog dodavanjem novih sadržaja (…).

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Intervju, Radio Sarajevo, 29.09.2016.

U junu 2018. godine otvorena je biciklistička staza na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Za razliku od ostalih, ova staza je plave boje, što znači da će se po njoj moći kretati i motorna vozila s obzirom na to da od 12 do 17 sati radnim danima ovuda saobraćaju vozila.

U Općini Novo Sarajevo 17. augusta 2018.godine održan je sastanak na kojem je predstavljen novelirani projekat „Saobraćajne signalizacije i opreme na dijelu Vilsonovo šetalište, od raskrsnica ulica Vilsonovo šetalište/Topal Osman paše (III transferzale) pa do raskrsnice ulica Vilsonovo šetalište /Vrbanja (0 transferzala)“.

Dodatne aktivnosti nisu poduzimane niti je moguće pronaći informacije na web stranici Općine Novo Sarajevo.

Iz Općine Novo Sarajevo istakli su sljedeće:

Idejno rješenje za „Smart City – Vilsonovo šetalište“ je izrađeno u januaru 2020. godine.Kroz projekat je planirana rekonstrukcija javne rasvjete, ugradnja pametnih klupa, korpi za otpatke, interaktivni znakovi, mjerači kvalitete zraka, te uređenje dva smart parkinga u neposrednoj blizini mosta u ul.Topal Osman paše, kao i opremanje kontrolnog centra. Stari drvoredi se kontinuirano njeguju (uklanjanjem suhih i slomljenih grana, rasterećuju se krošnje radi stabilnosti habitusa) a samo rizična stabla se uklanjaju i na njihovo mjesto se sade nove sadnice.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!