Revitalizacija Vilsonovog šetališta

Opština:

U narednom periodu nastavit ćemo sa provođenjem ranije utvrđenih ciljeva definisanih Strategijom razvoja Općine Novo Sarajevo, a prioritet nam je (…) zaštita i revitalizacija Vilsonovog šetališta u skladu sa ekološkim standardima i uređenje istog dodavanjem novih sadržaja (…).

Izvor: Intervju, Radio Sarajevo, 29.09.2016.

Kratko obrazloženje

U prve tri godine mandata rađene su aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Dugo obrazloženje

U junu 2018. godine otvorena je biciklistička staza na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Za razliku od ostalih, ova staza je plave boje, što znači da će se po njoj moći kretati i motorna vozila s obzirom na to da od 12 do 17 sati radnim danima ovuda saobraćaju vozila.

U Općini Novo Sarajevo 17. augusta 2018.godine održan je sastanak na kojem je predstavljen novelirani projekat „Saobraćajne signalizacije i opreme na dijelu Vilsonovo šetalište, od raskrsnica ulica Vilsonovo šetalište/Topal Osman paše (III transferzale) pa do raskrsnice ulica Vilsonovo šetalište /Vrbanja (0 transferzala)“.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi