U progresu

Rekreativno turistički centar u Vlasenici

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik istaknuo je 26.9.2022. godine na predizbonom skupu u Vlasenici da će u ovoj lokalnoj zajednici biti izgrađen zimsko-rekreativno-turistički centar Igrišta, kao i da će biti pomognuta izgradnja pravoslavnog hrama.

Izvor: RTRS

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić istaknuo je početkom decembra.2023. godine da bi uskoro trebalo da bude otvoren ski-centar “Igrišta”. Ljevnaić je napomenuo da je više od 90% infrastrukturnih radova završeno, i da će 2.000 ljudi biti zaposleno zahvaljujući toj investiciji. Ljevnaić je dodao da su topovi pripremljeni, a da su objekti koji su planirani da budu otvoreni ove sezone u završnoj fazi, poput ski-bifea, izgradnje upravne zgrade, parkinga, sistema za vještačko osnježavanje, dok su u funkciji tjubing i pokretna traka za ski-poligon, dužine 620 metara.

Prethodno je, u martu 2023. godne održana stručna rasprava na kojoj je razmatran prednacrt regulacionog plana zimskog sportsko-rekreativnog centra „Igrišta“, na kojoj su stručna lica iznijela mišljenja i prijedloge. Načelnik Opštine Vlasenica Miroslav Kraljević izjavio je novinarima da je nosilac cjelokupnih aktivnosti u vezi sa ovim planom banjalučka firma „Projekt“. Prema riječima Kraljevića, do tog trenutka, Vlada Republike Srpske je u razne tendere i javne objave uložila oko 15 miliona KM od planiranih oko 50 miliona. Istog mjeseca, OC Jahorina raspisala je tender za izgradnju hangara za tabače i skladišni prostor Igrišta vrijednog 351.000 KM. Rok za prijavu bio je do 2. aprila.

Krajem juna 2022. godine počela je izgradnja ski centra Igrišta, a u oktobru 2022. godine, OC Jahorina objavio je javni poziv za izvođenje radova na izgradnji šestosjedne žičare Igrišta i prateće infrastrukture. Početkom februara 2023. godine, konzorcij od osam kompanija odabran je za gradnju žičare u ski centru „Igrišta“ kod Vlasenice. Ugovor je vrijedan 24,6 miliona KM sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je 12 mjeseci.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!