U progresu

Rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije

Opštine: Gradačac

Rekonstrukcija 40 km azbest cementinih cijevi i cijevi nedovoljnog profila u užem dijelu grada (osigurana grant sredstva WBIF u iznosu od 2 miliona eura).

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata zabilježene su značajne aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program GO SDP BiH Gradačac 2020/2024

U martu 2021. godine Gradska uprava Gradačac obavijetila je javnost o planiranim radovima na izmjeni azbest cementnih cijevi u užem dijelu grada Gradačac.

Rekonstrukcija azbest cementnih cijevi,cijevi nedovoljnih profila i dotrajale mreže kao jedna od četiri komponente “Projekta vodosnabdjevanja Gradačac” se odnosi na zamjenu cijevi u dužini od nekih 40-tak km koja je planirana da traje tokom 2021. i 2022. godine. Radove izvodi konzorcij izvođača BUK PROMET doo Bijeljina i Balegem doo Gradačac kroz četiri sekcije

Saopćenje GU Gradačac, 12.3.2021.

Nekoliko dana kasnije saopćeno je i da su nakon otvaranja dijela južnog vodovoda “Domažić” u toku i završni radovi na rezervoaru za vodu KR-4 u mjesnoj zajednici Zelinja Donja, kao i na rezervoarima u mjesnim zajednicama Međiđa Donja i Zelinja Srednja.

Zaključno s julom 2021. godine urađeno je oko 7,7 km primarne i sekundarne mreže na području grada Gradačac.

Početkom septembra započeti su radovi na proširenju vodovodnog sistema za području mjesne zajednice Rajska. Radovi se nastavljaju iz naselja Lukavac Gornji prema Rajskoj. Ovo je posljednja faza izgradnje vodovodne mreže koja će se realizovati u sklopu projekta “Vodosnabdijevanja Gradačca”.

Obzirom da smo ranije prethodna tri tendera izgradili sve neophodne vodovodne objekte ( rezervoari, pumpne stanice…) i vodovodnu mrežu u dužini od 77 km završetkom ovih radova bit će izgrađeno oko 90 km nove vodovodne mreže na području grada Gradačac. Time će ovaj dio grada Gradačac dobiti mogućnost nesmetanog vodosnabdijevanja obzirom da je taj problem jako izražen i smatram da je ovo veoma važan momenat za stanovništvo Rajske.
Gradonačelnik Edis Dervišagić, 7.9.2021.
Više detalja o aktivnostima poduzetim u toku 2021. godine moguće je pronaći na ovom linku.

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!