U progresu

Rekonstrukcija puteva prema Hamamdžićima

Opštine: Travnik

Rekonstrukcija puteva prema Hamamdžićima.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata Općina Travnik provodila je značajne aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Kako je objavljeno na Facebook stranici MZ Karaula – Travnik, krajem maja započelo je asfaltiranje rekonstruisanih dionica puta Karaula – Hamamdžići.

Prije asfaltiranja, urađena je sječa drveća, za koje je ustanovljeno da smetaju putnoj komunikaciji, čišćenje odvodnih kanala i podizanje pojedinih dionica asfalta.

Kako je navedeno u objavi sanaciju puta podržali su Općina Travnik i načelnik Kenan Dautović te nekoliko preduzeća iz ove lokalne zajednice zajedno s mještanima i mještankama Hamamdžića, predsjednikom MZ Karaula i Odborom za rekonstrukciju puta.

Za rekonstrukciju puta u Hamamdžićima u Budžetu Općine Travnik za 2021. godinu predviđeno je 9.500 KM. Kako se navodi u Izvještaju o radu načelnika Općine, Kabineta načelnika i službi za upravu Općine Travnik za 2021. godinu, za sanaciju ovog puta, te puteva u Gotićima i Šešićima, izdvojeno 23.423,40 KM. U Budžetu Općine za 2022. godinu, za asfaltiranje dijela puta Karaula-Hamamdžići bila su predviđena su sredstva u iznosu od 10.000 KM, kao i 7.000 KM za asfaltiranje dionice kroz naselje Bašići.

Prema Izvještaju o izvršenju budžeta Općine Travnik za period 1.1. – 30.9.2022. godine prethodno navedena sredstva za asfaltiranje dijela puta Karaula – Hamamdžići i asfaltiranje dionice kroz naselje Bašići su planirana, ali nisu utrošena. Budžetom Općine Travnik za 2023. godinu nisu predviđena sredstva za realizaciju navedenog obećanja.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!