Započeto

Rekonstrukcija puta od Sokoca prema Palama

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Tokom predizbornog skupa na Sokocu 17. septembra lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je rekonstrukciju puta od Sokoca prema Palama

“Krenuli smo s važnim poslom rekonstrukcijom puta od Sokoca do Han Pjeska, a onda nakon tog čim ga završimo, a ja vjerujem veoma brzo, da ćemo nastaviti dalje prema Palama, Rogatici i ovom istočnom dijelu istočnog dijela.”

Izvor: Sokolac - predizborna tribina 17.09.2022.

Na Sokocu je tokom septembra 2022. godine ozvaničen početak rekonstrukcije raskrsnice na magistralnom putu na ulazu u taj grad, iz pravca Sarajeva. Rekonstrukcija je završena krajem novembra 2022. godine. Kako je iz preduzeća ”Putevi Republike Srpske” d.o.o. Banja Luka potvrđeno za Istinomjer u novembru 2023. godine radovi su završeni u februaru 2023. godine. 

Preduzeće JP Putevi RS najavili su ranije rehabilitaciju magistralnog puta MI-115, koji se radi u dvije dionice – Han Pijesak-Sokolac-Podromanija i Vlasenica-Han Pijesak. Tada su kako je saopćeno raspisana i dva tendera za izvođače radova.

“Procijenjena vrednost radova na dionici Han Pijesak-Sokolac-Podromanija iznosi 9.127.681 KM bez PDV-a, odnosno oko 10,68 mil KM sa PDV-om, dok je vrijednost radova na dionici Vlasenica-Han Pijesak procijenjena na 5.786.683 KM bez PDV-a, odnosno 6,77 mil KM sa uračunatim PDV-om.” 

U odgovoru na upit Istinomjera iz preduzeća Putevi RS su naveli da su radovi na prvoj dionici u dužini od 9,68 kilometara u završnoj fazi. Plan je da se radovi se nastave na proljeće 2024. godine. Ukupna dužina cijele ceste obuhvaćene ovim projektom je 27,4 kilometra i građevinski je podijeljena na četiri dionice. Dodali su i da se izvode i radovi rehabilitacije M19, dionica Vlasenica – Han Pijesak  u dužini oko 19,93km. Do sada su završeni radovi na 5 kilometara dionice, a vrijednost ove investicije iznosi 6.769.926,60 KM.

U odgovoru su naveli i da su završeni radovi rehabilitacije magistralnog puta na dionici Sokolac-Podromanija u dužini od 3,6 kilometara, a u toku je izrada idejnog projekta ”Izgradnja dodatne trake za spora vozila na magistralnom putu M19, dionica Podromanija –Sumbulovac, prevoj Romanija”, sa pratećim analizama.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!