Nije započeto

Rekonstrukcija puta od Lukavice do Foče

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Na predizbornom skupu SNSD-a u Trnovu, Milorad Dodik najavio je 5.9.2022. godine rekonstrukciju puta od Lukavice do Foče: “U idućoj godini ćemo staviti u prioritet da se kompletna ova dionica od Lukavice pa do Foče mora rekonstruisati, ovaj put.”

Izvor: Milorad Dodik, Predizborna tribina Trnovo, 5.9.2022.

Na Istinomjerov upit o aktivnostima vršenim radi ispunjenja ovog obećanja, iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske naveli su da se magistralni put MI – 111 Sarajevo – Foča nalazi na Sveobuhvatnoj TN-T mreži (Ruta 2b) i u 2018. godini završena je izrada preliminarnih studija, planske i projektne dokumentacije za poboljšanje ovog puta. Izrada dokumentacije je finansirana iz donatorskih sredstava Evropske unije (IPA). Kroz IPA 2017 odobrena su donatorska sredstva za izradu Glavnog projekta i ostale neophodne studijske i tehničke dokumentacije za poboljšanje ovog magistralnog puta. Nakon izbora konsultanta, u 2020. godini se krenulo sa izradom dokumentacije. Tehnička dokumentacije je završena u julu 2023. godine i isporučena javnom preduzeću.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!