Započeto

Rekonstrukcija i vanjsko uređenje objekta Osnovne škole “Avdo Smajlović”

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Rekonstrukcija i vanjsko uređenje objekta Osnovne škole “Avdo Smajlović”, u Buća Potoku. Ovaj montažni objekt potrebno je sanirati kroz nekoliko faza u narednom periodu i zatvoriti kretanje kroz dvorište škole, naročito u noćnim satima.

Obrazloženje

Tokom druge godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program za mandatni period 2020 - 2024 "Nastavljamo zajedno"

U avgustu 2021. godine je saopćeno da će se u narednom periodu posvetiti pažnja i školi “Avdo Smajlović” koja je jedna od najbrojnijih u Bosni i Hercegovini sa više od 1.000 učenika, no drugih informacija o realizaciji datog obećanja nije bilo moguće pronaći zaključno sa prvom godinom mandata, krajem 2021. godine.

U dokumentu “Izmjene i dopune Budžeta Općine Novi Grad Sarajevo za 2022. godinu” navodi se da je za izradu projektne dokumentacije za OŠ “Avdo Smajlović” planirano 50.000,00 KM, dok je u dokumentu nacrta budžeta za 2023. godinu za ovu stavku planirano 20.000,00 KM, a za izradu ograde oko školskog dvorišta planirano je 50.000,00 KM.

Sredinom novembra 2022. godine na zvaničnoj web stranici ove općine objavljena je odluka o izvođenju radova na izradi ograde oko školskog dvorišta O.Š. ”Avdo Smajlović”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!