Započeto

Rekonstrukcija i vanjsko uređenje objekta Osnovne škole “Avdo Smajlović”

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Rekonstrukcija i vanjsko uređenje objekta Osnovne škole “Avdo Smajlović”, u Buća Potoku. Ovaj montažni objekt potrebno je sanirati kroz nekoliko faza u narednom periodu i zatvoriti kretanje kroz dvorište škole, naročito u noćnim satima.

Izvor: Izborni program za mandatni period 2020 - 2024 "Nastavljamo zajedno"

U avgustu 2021. godine je saopćeno da će se u narednom periodu posvetiti pažnja i školi “Avdo Smajlović” koja je jedna od najbrojnijih u Bosni i Hercegovini sa više od 1.000 učenika, no drugih informacija o realizaciji datog obećanja nije bilo moguće pronaći zaključno sa prvom godinom mandata, krajem 2021. godine.

U dokumentu “Izmjene i dopune Budžeta Općine Novi Grad Sarajevo za 2022. godinu” navodi se da je za izradu projektne dokumentacije za OŠ “Avdo Smajlović” planirano 50.000,00 KM.

Sredinom novembra 2022. godine na zvaničnoj web stranici ove općine objavljena je odluka o izvođenju radova na izradi ograde oko školskog dvorišta O.Š. ”Avdo Smajlović”.

Budžetom za 2023. za stavku Izrada projektne dokumentacije za OŠ “Avdo Smajlović” predviđeno je 20.000 KM, dok je za izradu ograde oko školskog dvorišta predviđeno 50.000 KM.

Nacrtom budžeta za 2024. godinu planirano je za projektnu dokumentaciju planirano 30.000 KM, a za sufinansiranje rekonstrukcije i dogradnju OŠ “Avdo Smajlović” planirano je 400.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!