Započeto

Rekonstrukcija i izgradnja komunalne infrastrukture

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se za zamjenu komunalne infrastrukture koja je dotrajala ili neispravna na svim dijelovima Općine Novo Sarajevo u dijelu koji se odnosi na nadležnost općine. Nezamislivo je da neko u civiliziranom svijetu u 21. stoljeću, nema vodu, gas, struju 24/7. Zalagat ćemo se za dovođenje priključaka za vodu, kanalizaciju i gas, te struju na svim dijelovima općine gdje ova infrastruktura nije dovedena, a gdje za nju postoji potreba i opravdanje. Moramo stvoriti uslove za normalan život, dostojan modernog čovjeka.

Izvor: Hasan Tanović program

Na području Mjesne zajednice “Dolac” nastavljeni su radovi na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže u ulici Petra Sinana Šaina, a koja počinje od raskrsnice sa ulicom Drinska, naveli su iz Općine Novo Sarajevo 15.8.2023. godine. Radi se o investiciji vrijednoj 923.000 KM, a veći dio sredstava, u iznosu od 600.000 KM, izdvojilo je Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, dok je preostala sredstva, 323.000 KM, osigurala Općina. Za ovu namjenu Općina je izdvajala sredstva i 2021. godine.

Tokom 2023. godine započela je i rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju Grbavica, dok je u oktobru 2022. godine pristupljeno izradi projektne dokumentacije za izgradnju kanalizacijske i vodovodne mreže u dijelu Humske ulice.

Krajem maja 2021. godine Općina Novo Sarajevo potpisala je sporazum sa ministrom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enverom  Hadžiahmetovićem i Zavodom za izgradnju KS u okviru realizacije dva projekta za sufinansiranje  iz oblasti vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda u dijelu ulica Ruđera Boškovića – Humska, te projekat izgradnje kanalizacionih i vodovodnih mreža u ulici Petra Sinana Šaina. Za projekat izgradnje vodovodne mreže u dijelu ulica Ruđera Boškovića – Humska odobrena su sredstva u iznosu od 42.000 KM budući da se radi o okončanju realizacije projekta. Za realizaciju projekta izgradnje kanalizacionih i vodovodnih mreža u ulici Petra Sinana Šaina odobrena sredstva u iznosu od 490.000,00 KM. Radi se o projektu koji  podrazumijeva ugradnju vodovodnih cijevi DN 100 u dužini od 200 metara, te kanalizacionih (separatna kanalizacija ) DN 300 ukupno 600 metara, kao i  izradu i prebacivanje priključaka. Ukupna vrijednost projekta je 600.000 KM, a ostatak sredstava planiran je u Budžetu Općine za 2021. godinu.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!