U progresu

Rekonstruisana centralna pješačka zona i park u Gračanici

Opštine: Gračanica

Rekonstruisana centralna pješačka zona i park u Gračanici.

Obrazloženje

U toku prve dvije godine mandata Gradske uprave Gračanice učinjene su značajne aktivnosti u cilju realizacije datog obećanja.

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

Kako je navedeno na zvaničnoj stranici Grada Gračanica, početkom jula 2021. godine u toku je bila realizacija projekta rekonstrukcije gradskog parka. Ovim projektom planirana je rekonstrukcija šetnica i trotoara u gradskom parku kao i reparacija postojećih klupa.

Uz šetnice i trotoare u gradskom parku sanirat će se i trotoar ulice 22. Divizija. Vrijednost projekta je oko 50.000 KM a podržan je od strane Turističke zajednice Tuzlanskog kantona uz učešće Grada Gračanica.

Grad Gračanica, 9.7.2021.

Da je projekat obnove centralnog parka priveden kraju, krajem augusta 2021. godine potvrdio je gradonačelnik Gračanice Nusret Helić, najavivši i rekonstrukciju glavne ulice: 

Mi smo na kraju jednog projekta obnove centralnog parka u gradu. Projekat u koga smo uložili negdje oko 60 000 maraka …Zamijenili smo dakle infranstrukturu, postavili tamo za zaljevanje zelenih površina, uradili ploče i ovo je početak jedne rekonstrukcije praktično i glavne ulice Alije Izetbegovića i nadamo se da ćemo ubrzo obezbijediti sredstva i pristupiti realizaciji tog projekta.

Nusret Helić, 29.8.2021.

Na Istinomjerov upit u vezi aktivnosti u pravcu ispunjavanja navedenog obećanja, iz Gradske uprave Gračanice potvrđeno je da je gradski park u potpunosti rekonstruisan, te da je planirano fazno rješavanje pješačke zone. Ove godine je planirano 70.000 KM. 

U Budžetu Grada Gračanica za 2022. godinu za rekonstrukciju centralne ulice u gradu – Ulica Alije Izetbegovića predviđeno je 70 000 KM. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!