Nije započeto

Realiziranje projekata javno-privatnog partnerstva

Opštine: Travnik

Realiziranje projekata javno-privatnog partnerstva u svim oblastima gdje je to moguće.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata nisu zabilježene značajnije aktivnosti na ispunjenju datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Kako se navodi u Izvještaju o radu načelnika i općinskih službi Općine Travnik za 2022. godinu, jedna od definiranih aktivnosti programom rada načelnika za tu godinu bila je Kandidiranje Projekata javno-privatnog partnerstva užoj radnoj grupi općine Travnik. U Izvještaju se navodi da je projekat djelomično realiziran i da su aplicirani projekti Bazen Turbe, Autobusna stanica Turbe, Obdanište Turbe i Garaže Hotel.

Programom rada općinskog načelnika i općinskih službi Općine Travnik za 2023. godinu, kojeg je Općinsko vijeće Travnik usvojilo na sjednici održanoj 19.4.2023. godine, jedna od predviđenih aktivnosti u Programu rada za 2023. godinu odnosi se na “jačanje uloge partnerstva između privatnog i javnog sektora, postojećih i novih partnerskih gradova, kao i sa NVO-ma”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!